Ghid pentru îngrijirea bărbii

Ghid pentru îngrijirea bărbii

Comentariu: 0

Orice om care alege să etaleze o barbă își exprimă dorința de a fi diferit. De fapt, a avea o barbă în prezent este mai mult o declarație de modă. Sigur, celor mai mulți bărbați nu le pasă suficient pentru a urmări tendințele stabilite de staruri de film masculin. Dar, într-adevăr, experiența creșterii bărbii este mai mult un test al caracterului în sine. Oricare ar fi motivele pentru care crești și/sau îngrijești o barbă, știi deja că aceasta necesită un angajament foarte mare. Deci, care sunt cele mai bune moduri de a aborda acest lucru?

Este de la sine înțeles că trebuie să crești mai întâi o barbă înainte de a te putea gândi la întreținerea acesteia. Ca atare, să știi cum să crești părul facial este important. Este greu de acceptat acest fapt, dar nu toți bărbații pot crește o barbă. Genele tale determină dacă acest lucru este posibil sau nu. Pentru cei care sunt binecuvântați genetic și au ceea ce este nevoie pentru a crește o barbă, există câteva lucruri de făcut și de evitat, astfel încât întregul proces să fie unul de succes. Iată cele mai importante sfaturi de reținut în timpul procesului de creștere a bărbii:

1. Încetează să te mai bărbierești

Dacă doriți ca barba ta să crească, oprește bărbieritul și lasă părul facial să crească la o lungime considerabilă înainte de a îi da o formă sau tunde.

2. Depășește stadiul de mâncărime

Dacă te confruntați cu mâncărime, nu ceda. Doar încearcă să reziști acestui efect secundar temporar al bărbieritului. Poți calma disconfortul aplicând o loțiune hidratantă delicată în zonele afectate. Pielea feței se va regla în cele din urmă pe măsură ce barba ta crește mai mult.

3. Stimulează creșterea sănătoasa a părului

Mâncarea sănătoasă îți poate ajuta barba să crească mai repede. Studiile au arătat că anumite substanțe nutritive, precum biotina, ajută la promovarea dezvoltării sănătoase a părului.

4. Evită stresul și dormi suficient

Există studii care sugerează că stresul și lipsa de somn pot interfera cu funcțiile normale ale corpului, inclusiv creșterea părului. Dacă încerci să cresti o barbă, cel mai bine este să ai un somn adecvat și să eviți situațiile stresante.

Tot ce trebuie să știi despre îngrijirea bărbii

Bărbile nu au grijă de ele însele odată crescute. Acestea au nevoie de întreținere, iar acest lucru este ceva ce majoritatea bărbaților preferă să facă pe cont propriu.

Din fericire, îngrijirea bărbii nu este o abilitate care poate fi stăpânită doar de un frizer profesionist. De fapt, este destul de ușor de făcut odată ce știi cum să procedezi. Dar, în primul rând, este important să ai instrumentele potrivite dacă ai de gând să îți tunzi propria barbă. Vei avea nevoie de următoarele elemente de bază în setul de instrumente de îngrijire:

• Foarfece: Ar trebui să ai, de preferat, o pereche de foarfece profesionale.

• Aparat de tuns barba: Există multe tipuri de aparate de tuns barba, de la cele care funcționează cu baterii la modelele reîncărcabile și fără fir. Găsește unul care este potrivit pentru bugetul și nevoile tale.

• Pieptene cu dinți fini și largi: Acesta este un element esențial pentru tunderea și menținerea bărbilor stufoase și a mustății.

• O oglindă bună: Un model cu balamale, care îți permite să stai între două oglinzi care sunt față în față este o alegere excelentă. Acest lucru îți va permite să ai o vedere laterală mai bună a părului facial atunci când îl razi.

Sfaturi generale pentru tunderea bărbii

Unii bărbați preferă să păstreze părul facial scurt și aproape de față, în timp ce alții preferă o barbă lungă și stufoasă. Cu toate acestea, există o linie fină între un aspect frumos și unul neîngrijit. Indiferent de lungimea părului facial pe care dorești să o păstrezi, trucul este să menții barba într-un mod care nu arată prea dezordonat.

1. Nu tunde niciodată barba când e udă

Apa îndreaptă părul făcându-l astfel să arate mai lung. Din acest motiv, s-ar putea să realizezi că ai tăiat prea mult după ce mustața sau barba se usucă.

2. Utilizează un pieptene și o foarfecă pentru a îmblânzi o barbă stufoasă

Trecerea unui pieptene cu dinți mari prin barbă în direcția în care crește părul, va preveni încurcarea acesteia. Mai mult, dacă dorești să păstrezi o barbă stufoasă, dar bine tunsă, este recomandat să utilizezi un pieptene și o foarfecă.

3. Modelează conturul bărbii

barbă aranjată ar trebui să aibă un contur bine definit, iar un trimmer este un instrument perfect pentru acest lucru. Cu ghidajul reglabil pentru tundere, acum este mai ușor și mai rapid să razi o linie fină de-a lungul gâtului, obrazului, bărbiei și zonei mustății. Atunci când te confrunți cu fire de păr rebele, utilizați o mașină de ras în loc să le smulgi.

Dacă ai ales să îți lași să crească barba, este important să cunoști cele mai bune modalități de a o întreține. În timp ce unii bărbați preferă aspectul necizelat și sălbatic, la sfârșitul zilei, părul facial bine întreținut va aduce complimente atât de la femei cât și de la bărbați. Pentru a te bucura de această plăcere, trebuie să ai o rutină regulată de întreținere a bărbii.

Produse speciale pentru barbă și alte produse de îngrijire pentru bărbați găsiți atât în magazinele noastre Tobiass din București - Mall Băneasa, Iași - Mall Palas și Brașov - Mall Coresi, cât și aici pe site-ul nostru. Dacă vă doriți o senzație unică ce va face bărbieritul o plăcere și un ritual așteptat cu nerăbdare, nu doar o obișnuință, apelați cu încredere la produsele noastre!

Postat de:: In: Sfaturi barbati

Comments

Leave your comment